Work in Progress

Jobbar du som illustratör och skapar för barn och unga? Behöver du extra inspiration, nya idéer och möjlighet att nätverka? Vill du utmana dig själv? Om svaret på frågorna är ja hoppas vi att du vill ansöka om att vara med i Work in Progress - en internationell master class för illustratörer.

Work in Progress görs i samarbete med Lunds konsthall och är en tre dagar lång internationell master class för professionella illustratörer. WIP sammanför ca sexton nationella och internationella illustratörer för att nätverka, arbeta, skapa och lära av varandra. Kursen består av fyra workshops ledda av fyra olika illustratörer, som själva deltar i övriga workshops, och som fokuserar på olika aspekter av den kreativa processen. Varje workshopledare har en halv dag (cirka fyra timmar) till sitt förfogande.

Work in Progress avslutas med en utställning av skisserna/föremålen som skapats under dagarna. Utställningen kommer i år att ske på Stadshallen Lab, mitt på Stortorget i Lund, och finnas kvar under över en månad. Vi kommer att koppla aktiviteter till utställningen, t.ex. öppna kreativa workshops, en läshörna etc. Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten och har som syfte att ge en inblick i den kreativa processen bakom illustrerade berättelser för barn och unga.

Schema

Lördag och söndag 6-7 april
8.30-17.30: Workshops i centrala Lund. 

Måndag 8 april 
9.00-15.00: Urval av material och installation av
utställning tillsammans med ett team från Lunds konsthall.

Tisdag 9 april
19.00: Vernissage utställning.
Observera: Alla deltagare förväntas delta i alla fyra
workshop och i urvalet till utställningen på måndagen.

Deltagarna i Work in Progress är även inbjudna att utan kostnad ta del av Litteralunds konferens om barn- och ungdomslitteratur, tisdag-onsdag 9-10 april.

 

Work in Progress organiseras av Litteralund och Lunds konsthall, i samverkan med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild och formkonstnärer, och med stöd av Region Skåne.