Work in Progress

Work in Progress är en internationell fortbildningskurs för illustratörer som kommer att gå av stapeln i Lund den 6-9 april 2019.

Work in Progress görs i samarbete med Lunds konsthall och är en tre dagar lång internationell master class för professionella illustratörer. WIP sammanför ca sexton nationella och internationella illustratörer för att nätverka, arbeta, skapa och lära av varandra. Kursen består av fyra workshops ledda av fyra olika illustratörer, som själva deltar i övriga workshops, och som fokuserar på olika aspekter av den kreativa processen. Varje workshopledare har en halv dag (cirka fyra timmar) till sitt förfogande.

Work in Progress avslutas med en utställning av skisserna/föremålen som skapats under dagarna. Utställningen kommer i år att ske på Stadshallen Lab, mitt på Stortorget i Lund, och finnas kvar under över en månad. Vi kommer att koppla aktiviteter till utställningen, t.ex. öppna kreativa workshops, en läshörna etc. Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten och har som syfte att ge en inblick i den kreativa processen bakom illustrerade berättelser för barn och unga.

I 2019 års Work in progress blir det några nyheter, bland annat i form av en workshop där illustratörer som medverkar i Work in progress, allmänheten och verksamma illustratörer får möjlighet att skapa tillsammans. Workshopen kommer att vara kostnadsfri och ske på eftermiddag/kväll för att så många som möjligt ska få chansen att delta.

Vi kommer också organisera en workshop/nätverksträff för författare och illustratörer, där en av diskussionspunkterna ska vara vilka utmaningar som finns i översättningen mellan ord-bild/bild-ord. Mer info om även denna kommer längre fram.

Lunds kommun

Litteralund

Telefon: 046-359 73 03

E-post: litteralund@lund.se

Litteralund på facebook

Litteralund på instagram

Skicka brev

Litteralund 
Box 41
221 00 Lund

Besök oss

Stora Södergatan 47, Lund