Litteralund på turné

Under årets Litteralund samarbetar vi med Lomma kommun och Kävlinge kommun. Tillsammans arrangerar vi en mindre version av festivalen på respektive ort.

Program Lomma/Bjärred

Den 18 april gästar Litteralund biblioteken i Lomma och Bjärred! Bildworkshops, författarbesök och kul workshops hela dagen. Programmet pågår mellan kl. 11.00 och 16.00.

 

11:00 - 13:00
ODLINGSPYSSEL

Lomma bibliotek

Från 3 år i vuxens sällskap. Drop-in. 

11:00 - 14:00
ÅTERSKAPA: VEM SER DIM?

Bjärreds bibliotek

Från 3 år i vuxens sällskap. Drop in. 


13:00 - 14:00
MARIA NILSSON THORE

Bjärreds bibliotek

Maria Nilsson Thore gör både egna bilderböcker och illustrerar åt andra författare. Bland hennes mest kända böcker finns bokserien Alla tre om kompisarna på förskolan Ärtan. Kom och skapa egna bilder tillsammans med Maria! Begränsat antal platser, anmäl dig på biblioteket. 3-9 år. 

13:00 - 15:00
PAPPERSDESIGN

Lomma bibliotek

Workshop: Pappersdesign m. Pop up lab. 9-13 år. Begränsat antal platser, anmäl dig på biblioteket.

15:00 - 16:00
TRÄFFA ELIN EK!

Lomma bibliotek

Athena är tolv år och tar ingen skit. Hon tycker inte heller att jorden ska ta någon skit, så för att rädda allt (någon måste ju!) har hon startat aktivistgruppen Rädda-Jorden-Klubben med sina kompisar. I klubben finns kompisarna Ronja, Love, Aicha och Yousef. Böckerna om Athena är smarta, engagerade böcker för tweenies. Författaren Elin Ek är känd som karaktären Grynet, och har bland annat skrivit böckerna Jag grejar och Jag odlar för barn. Begränsat antal platser, anmäl dig på biblioteket. 

 

Program Kävlinge

Den 18 april gästar Litteralund biblioteket i Kävlinge. Tävlingar, utställningar och andra festligheter hela dagen! Anmälan till workshops och författarbesök görs till biblioteket i förväg. Programmet pågår mellan klockan 11.00 och 16.00.

 

11.00–12.00
MARIA NILSSON THORE

Barnavdelningen

Maria Nilsson Thore gör både egna bilderböcker och illustrerar åt andra författare. Bland hennes mest kända böcker finns bokserien Alla tre om kompisarna på förskolan Ärtan. Kom och skapa egna bilder tillsammans med Maria!
Workshop med Maria Nilsson Thore.

13.00–14.30
JOHAN EGERKRANS

Barnavdelningen

Workshop med Johan Egerkrans. För barn 9 år och uppåt. Plats: Barnavdelningen.

14.30–15.00
FIKA!

Biblioteket bjuder på fika. 

 

15.00–16.00
INGELA KORSELL

Bassängen

Efter succén med fantasyserien PAX kom boken Väsenologi, en faktabok för barn som detaljrikt och med läskiga illustrationer berättar om mytomspunna väsen i nordisk folktro. Ingela berättar om sina böcker och om olika väsen. Träffa Ingela Korsell och hör henne berätta mer om böckerna.

 

Litteralund på turné är ett kommunsamverkansprojekt mellan Lomma kommun, Lunds kommun och Kävlinge kommun med stöd av Region Skåne.