Litteralunds konferens om barn- och ungdomslitteratur

Fortbildning, inspiration, nätverkande. Välkomna till Lund 9-10 april!

På konferensen möts närmare sextio författare, illustratörer och andra litteraturaktörer i Lund för att medverka i samtal, föreläsningar och workshops. Allvar är ett tema som återkommer i samtalen på årets konferens; att skriva om allvarliga saker för barn, att skriva om verkliga – och jobbiga – ämnen, men också att skriva djupt men med lätt hand. Man kan också ta del av samtal som handlar om skrivprocessen, och om research. Vi får veta mer om vad som händer i Läslandet (Läsfrämjarinstitutets verksamhet), hur man kan arbeta normkreativt med barnböcker och hur Revolution Poetry uppstod och vad de gör.

Konferensen gästas av såväl svenska som internationella medverkande – i år välkomnar vi bland annat författaren till de omåttligt populära böckerna om trädkojan som aldrig tycks sluta växa – Andy Griffiths. Från vårt grannland Finland kommer fyra författare och illustratörer som ibland skapar egna böcker, ibland jobbar ihop, och som även har en teatergrupp ihop. Några av våra svenska författare och illustratörer som gästar konferensen i år är: Petrus Dahlin, Johanna Thydell, Åsa Lind, Lotta Olsson, Mats Strandberg, Christina Wahldén, Flora Wiström och många fler.

I år genomför vi även Work in Progress, Litteralunds professionella utvecklingsprogram för illustratörer, och dagarna innan konferensen samlas ett femtontal illustratörer för fyra intensiva masterclasses under ledning av internationellt framgångsrika illustratörer. Under konferensen får vi höra mer om hur arbetet varit i ett samtal med bilderboksforskaren Ulla Rhedin.

Här hittar du programmet i sin helhet.