Utomhusställning Maja Lindberg

Vågornas brus och trädens sus, naturens musik finns omkring dig. Kliv in i en magisk bildvärld skapad av illustratören och konstnären Maja Lindberg!Utställningen består av 8 bilder och finns tillgänglig från 16 maj till 28 juni i Lunds Stadspark. Utställningen finns också att beskåda i Lomma och i Kävlinge. Vad tror du händer i Majas bilder?

Maja har illustrerat såväl egna som andras böcker och haft samarbeten med t.ex. Svensk bokhandel och The ABBA Museum. Majas böcker finns att låna på biblioteket. Maja bor i Lomma där hon också har sin studio. 

Konstutställning på biblioteket

Vill du också skapa magiska världar efter att ha sett utställningen? Skapa en bild ur din fantasi i A4-format och lämna in på Lunds stadsbibliotek senast 15 augusti. Efter sommaren kommer det att bli en utställning på biblioteket med bilderna som lämnats in!

 

Workshop: Rita djur med uttryck

Lördag 22 maj kl. 14-15
Workshopen är digital samt kostnadsfri och vänder sig till barn i ålder 6-10 år. 

Hur kan en fläck bli till ett djur? Vad är det som gör att en katt ser ut som en katt? Hur ritar man ett djur med bara några enkla streck? I workshopen tränar vi på att rita djur med olika kännetecken. Vi ger djuren uttryck, känslor och lite personlighet med hjälp av ögon, rörelse och rekvisita.

Under tiden vi ritar väcks fantasin till liv, bilden växer fram och får mer innehåll. Resultatet blir en bild med en egen historia och kanske ännu fler frågor som man kan bygga vidare på.

Anmälan och praktisk information

Begränsat antal platser, först till kvarn, anmälan skickas till:
litteralund@visitlund.se (om man vill hämta sin materialpåse i Lund),
lomma.bibliotek@lomma.se (om man vill hämta sin påse i Lomma),
bjerred.bibliotek@lomma.se (om man vill hämta sin påse i Bjärred),
kavlinge.bibliotek@kavlinge.se (om man vill hämta sin påse i Kävlinge eller Löddeköpinge). 


Skriv "Workshop Maja Lindberg" i ämnesraden! Varje barn får en liten påse med material att använda under workshopen, denna hämtas senast 21 maj på/i anslutning till Lunds stadsbibliotek/Lomma bibliotek/Bjärreds bibliotek/Kävlinge bibliotek/Löddeköpinge bibliotek.