Medverkande

Under Litteralunds barn- och ungadag fick vi finbesök av flera författare och illustratörer. Här kan du se vilka som medverkade 2019. Vilka författare och illustratörer vill du träffa under festivalen 2020? Maila tips till: litteralund@lund.se.

Bild för - Griffiths,-Andy-&-Denton,-Terry-2014-RIGHTS-CLEARED_webb.png

Andy Griffiths

Australiensisk författare vars böcker har sålt i över 5 miljoner exemplar världen över. I Sverige är han kanske mest känd för sin bokserie om den jättehöga trädkojan som aldrig tycks sluta växa och får fler våningar för varje ny bok.

Läs mer om Andy

Bild för - Ylva-Hällen,-foto-Stefan-Tell_webb.png

Ylva Hällen

Har i mer än femton år arbetat som programledare och skapat populära tv-program för barn, bland annat ”Ylvania”. Denna värld som först tog form i tv-rutan har nu blivit till bokserie där andra delen De stulna skuggornas tid kom ut i höstas.

Läs mer om Ylva

Bild för - frolander-ulf-lena-1_webb.png

Lena Frölander-Ulf

Finländsk barnboksförfattare, som inte bara skriver utan även illustrerar. Med ord och bild har hon skapat böcker som Nelson Tigertass och Pappa, jag och havet. Hon har även deltagit i flera utställningar, både i Finland och internationellt.

Läs mer om Lena

Bild för - petrus-dahlin.png

Petrus Dahlin

Debuterade 2004 med bilderboken Godnatt Lampan, men har på senare tid även blivit väletablerat i spänningshyllan med böckerna om Kalle Skavank och den populära serien Skogens Systrar.

Läs mer om Petrus