Litteralund på turné

Nu tar vi återigen Litteralund på turné i Skåne för att fler skolelever ska få chansen att träffa långväga och högaktuella författare! I år är det brittiska Sally Green och omtyckta Per Gustavsson som ger sig ut på vägarna.

Litteralund på turné genomförs med stöd av Region Skåne.

Så går det till

Ni ordnar lokal och eventuell teknik, vi ordnar allt annat! Vi har en person som följer med på turnéerna och tar hand om författaren och hjälper till på plats.

De två olika programpunkter vi erbjuder i år ges som storsamlingar. Det betyder att ni kan vara flera klasser på en skola eller i en kommun som tar del av samma programpunkt. Hur många som ryms bestämmer vi utifrån lämplig lokal (t ex aula) och tillsammans med författarna. Ni föreslår också en tidpunkt.

Vad kostar det?

3 000 kr per klass (max 35 elever).

6 000 kr per storsamling (minst 40 elever).

Anmälan senast den 24 mars

Ni väljer ut de programpunkter ni är intresserade av och samordnar er anmälan via er skolbibliotekarie, eller en utsedd ansvarig från er skola. Anmälan görs via e-post till Hedvig Wrede.

Vi vill veta:

1. Vilken/vilka programpunkter ni är intresserade av.

2. Vilken dag och tid ni önskar besöket.

3. Ort och namn på er skola.

4. Årskurs och antal elever som ska delta.

5. Namn och kontaktuppgifter till skolbibliotekarie/annan ansvarig.

När deadline passerat fördelar vi programmen efter era önskemål så långt det är möjligt och återkommer med en bekräftelse. 


Faktaansvarig:    
Ändrad: 2017-02-17

Program för Litteralund på turné (PDF)

Så blir författarbesöket lyckat

Det viktigaste är förstås upplevelsen – att få möta en livs levande författare, eller skapa tillsammans med en riktig illustratör – men ju bättre förberedda eleverna är, desto intressantare och mer givande kan mötet bli. Läs därför så mycket som möjligt av och om författarna i förväg. Diskutera böckerna i gruppen och förbered frågor. Mer information och förberedelsematerial får ni tillsammans med er bokningsbekräftelse.